tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kuka, mitä, missä ja miksi?

Kirjoittelen tähän alkuun lyhyen esittelyn itsestäni. Eli olen kohta 24-vuotias sosiaalityön maisterivaiheen opiskelija Turusta. Tällä hetkellä vaikutan Globaali sosiaalityö ry:n kautta kolmen kuukauden ajan Mwanzassa, Tansaniassa käytännön harjoitteluani tehden. Suoritan harjoitteluani Under the same sun- sekä Tanzania Albinism Society- järjestöille (UTSS, TAS). Saavuin Mwanzaan reilu viikko siiten, joten harjoitteluni on vasta ihan lähtökuopissaan. Under the same sun- järjestön kanssa olen jo kiertänyt muutamassa koulussa, ja muun muassa näitä vierailuja teen kesän aikana lisää. Lisäksi samainen järjestö järjestää heinäkuussa viikon kestävän kesäleirin tukemilleen opiskelijoille, joilla on albinismi, ja tulen osallistumaan leirin järjestämiseen sekä toimintaan.

Tanzania Albinism Societyn kanssa pääsen vierailemaan keskuksiin, jotka ovat perustettu lapsille ja nuorille, joilla on albinismi. Lisäksi heidän kauttaan tulen olemaan tekemisissä perheiden kanssa, joiden vanhemmilla/vanhemmalla/lapsella/lapsilla on albinismi. Toki harjoitteluni tulee pitämään sisällään paljon muutakin käytännön toimintaa järjestöissä, mutta tämä hahmottunee vielä tarkemmin seuraavien viikojen aikana.

Kaikkea kentällä havainnoimaani ja oppimaani tulen raportoimaan tänne blogiin, joka on osa harjoitteluani. Lisäksi lähestyn eri mediatahoja Suomessa pyrkimyksenäni saada julkaistuksi tekstejäni albinismista ja henkilöiden, joilla on albinismi, tilanteesta. Näitä tekstejä kirjoittelen kenttätyön ohella.

Mitäs vielä...? Ei kai tähän hätään muuta, toivottavasti blogini herättää kiinnostusta! Kommentoikaa ja kysykää rohkeasti vaan mitä mieleen tulee!

Järjestöt Facebookissa:



2 kommenttia:

  1. Sinua saattaa kiinnostaa ihan uunituore tieteellinen paperi otsikolla "Albinism, stigma, subjectivity and global-local discourses in Tanzania". Löytyy scholar piste google comista.

    Se, onko lainasanoista mwalbino huonompi kuin watu wenye ualbino -- en ota kantaa, mutta jos päästäisiin noista huijarikansanparantajista eroon, niin siitä varmaan olisi paljon iloa. Esimerkiksi käsitys siitä, että onnea voi ostaa amuletin muodossa tai epäonnea ostamalla kirouksen, on aika detrimentaalinen yhteiskunnan kehitystä ajatellen.

    VastaaPoista
  2. Lisää mahdollisesti kiinnostavaa aineistoa:

    Media reporting on persons with Albinism in Tanzania

    Jean Burke (ACU, kristillinen oppilaitos - voi vaikuttaa lopputulemaan)

    Liitetiedostona on xls-raportti albinismin mediajulkisuudesta Tansaniassa.

    VastaaPoista