torstai 18. elokuuta 2016

Emmanuel


Emmanuel on 14-vuotias tansanialainen poika, joka opiskelee eräässä Mwanzan yksityisistä kouluista. Viisi vuotta sitten hän asui vielä perheensä luona muualla, mutta joutui albinisminsa vuoksi hyökkäyksen kohteeksi. Viisi vuotta sitten marraskuussa perheen kotiin vierailulle saapuneet kaksi miestä iskivät Emmanuelin puuhalolla tajuttomaksi, katkaisivat hänen oikean kätensä sekä sormia vasemmasta kädestä ja repivät häneltä hampaita irti. 




Emmanuel vietiin hyökkäyksen jälkeen keskukseen, joita Tansanian hallitus perusti tarjotakseen lapsille, joilla on albinismi, turvallisen elinympäristön. Elinolot tai opetuksen taso keskuksissa eivät ole kovinkaan hyvät, minkä vuoksi mm. Under the same sun- järjestö on päättänyt sponsoroida osalle lapsista koulutuksen yksityisissä kouluissa. Emmanuel on yksi Under the same sun- järjestön sponsoroimista lapsista ja kaksi vuotta sitten hän siirtyi opiskelemaan tänne Mwanzaan. 



Emmanuelilla on käytössään proteesi oikean käden tilalla ja vasempaa kättä korjattiin niin, että Emmanuel pystyy sillä kirjoittamaan tai piirtämään, kahta jäljellä olevaa ”sormea” käyttäen. Lisäksi hän auttaa poskellaa kättään, kun piirtää tai kirjoittaa. Ja mikä taiteilija Emmanuel onkaan! Kuvat on otettu UTSS:n järjesämältä kesäleirilta taidetyöpajasta, missä Emmanuel pääsi tekemään sitä, mistä suuresti nauttii, piirtämään ja maalaamaan. Vaikka Emmanuelilla saattaisi aueta ura taiteilijanakin, sen sijaan Emmanuel haluaa isona pääministeriksi. Ensimmäinen asia, mitä hän pääministerinä tekisi, olisi kaikkien ihmisiä, joilla on albinismi, kohtaan hyökkänneiden etsiminen ja heidän laittaminen vankilaan. 

Emmanuel ei tiedä, missä miehet, jotka hyökkäsivät hänen kimppuunsa, ovat tällä hetkellä tai saivatko he teostaan rangaistuksen. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti